Corona har funnet veien til Uganda

Vi har fryktet det lenge, nå er det bekreftet. Antallet påviste smittede er lite, spørsmålet er hvor store mørketallene er. Myndighetene har tidlig satt inn omfattende tiltak.

Fredag 20.03. – før noen offisielt var bekreftet smittet, ble alle skoler og universiteter stengte i en måned. Uken etter ble all offentlig transport pålagt strenge restriksjoner, foreløpig i 2 uker: ingen busser, taxi (varebil-busser) eller boda-boda (motorsykkel-drosje). Landet har stoppet opp. Private biler kan kjøre, men med maksimum 3 personer i hver bil.

Privatbil er et gode for de få, likeså TV ,som hos oss er den viktigste kanalen for å spre informasjon.  I Uganda er radioen i bruk og musikk spilles døgnet rundt. Sanger, opposisjonspolitiker og parlamentsmedlem Bobbi Wine sprer viktig informasjon på sin måte og når sannsynligvis ut til mange.

På Nyenga er aktiviteten på lavbluss. Vi planlegger for det verste og håper på det beste. Måtte alle tiltakene være til det beste for et land som har mer enn nok av ufordringer allerede!