Tannlege student besøk på Nyenga

Hannah, en norsk ugandisk jente, studerer til å bli tannlege i Bergen, og hun har lenge vært en aktiv Nyenga venn. I sommer var hun i Uganda og fikk også tid til et besøk til Nyenga. Vi benyttet anledningen og spurte om hun kunne se på tannhelsen der. Hun gjorde det og avdekket et stort behov for bedre forståelse for tannhygiene, og hun sier mye kan gjøres bedre med enkle midler. Tusen takk du kom Hannah! Her er hennes rapport og bilder fra besøket;

“Jeg vil gjerne takke deg for muligheten til å tilbringe tid med barn og ansatte i Nyenga. Erfaringen var over mine forventninger. Å møte barna var veldig interessant og diskusjonene var virkelig inspirerende. Jeg satt spesielt pris på mottakelsen jeg fikk med den vakre dansen og sangen de viste meg, det gjorde meg veldig glad og jeg nøt hvert eneste øyeblikk. Kort sagt, følte at jeg var hjemme.”

“Mitt hovedformål med besøket var å utføre tann forebyggende arbeid. Jeg ble positivt overveldet over alle som møtte opp, ikke bare stiftelsens barn og ansatte, men også fra folk i nabolandsbyene rundt. Det var synd at jeg bare hadde én dag siden jeg måtte reise tilbake til Norge for videre studier, men jeg fikk gjort noen enkle undersøkelser, fjernet noe tannstein og et par tenner. Jeg hadde også en sesjon med barn der vi diskuterte viktigheten av å ha god munnhygiene i tillegg til de forskjellige måtene de kan ta vare på tennene sine med de enkle midlene de har tilgjengelig. Jeg ønsker å komme tilbake og fortsette fra der vi stoppet, neste gang med bedre utstyr og noen flere instrumenter. Kanskje også med en ekstra hånd eller to fra noen av mine kolleger.”

Tusen takk for meg og for den fine mottakelsen jeg fikk. Jeg ser frem til å besøke igjen snart, hvis gitt anledning.

Hannah