Mange gjester, travle glade dager og mye læring

Siden nyttår har det vært mye besøk på Nyenga, og fire flotte ungdommer Peter, Samuel, Juliet og William har begynt sitt utdanningsløp i ungdomsprogrammet på Nyenga. Siden januar har de ugandiske ungdommene jobbet tett med fire norske ungdommer. De har lært av hverandre gjennom diskusjoner og praktisk arbeid. Ugandere er født med hakke i hånden og vi med ski på beina, men også malerkost i hånda. Det var litt vanskelig å svinge malerkosten og hakken i begynnelsen, men med litt trening og veiledning ble mye land klargjort for planting og mange hus er nymalte og fine.

For å øke avlingene er vi med i One Acre funds, et prosjekt der bønder for informasjon og opplæring i gode dyrkingsmetoder for mais. Det er systematisk arbeid med planting, gjødsling og sprøyting. Vi venter spent på resultatet om noen måneder.

Vi har hatt besøk av gode støttespillere fra Bergen, foreldrene til noen av de norske ungdommene og i påsken kom ansatte fra en av våre trofaste sponsorer RAV AS. De hjalp til med diverse arbeid, blant annet innredning av det nye lageret og satt opp en huske til stor glede for alle. Ungene synes det er spennende med besøk og tok gjestene med på turer i området og gav dem mye ny kunnskap om livet på landsbygda i Uganda. Tusen takk til alle sammen!

, , ,