Jordbruk

Nyenga Children’s Home har som mål å være selvforsynt med mat. Dette gjøres ved å drive med jordbruk.

Planter
Det plantes forskjellige frukter og grønnsaker som brukes i matlagingen. Dette er for eksempel løk, tomater, mais, søtpoteter, bønner, avocado, cassava og yam. På tomten står det også trær som gir en stor, søt frukt som har gult kjøtt. Denne frukten heter Jackfruit og er populær blant barna. Det er også blitt plantet bananpalmer, ananasplanter, pasjonsfruktplanter, kaffetrær, mangotrær og sukkerrør. Det som ikke skal bli brukt på barnehjemmet blir forsøk solgt. Slik kan jordbruket etter hvert også bli en inntektskilde.

Dyr
Vi har også geiter og høns på Nyenga. Hønsene har et eget inngjerdet område og et hønsehus. Vi har et par haner og en god del høner noe som fører til kyllinger innimellom. Om man ønsker kjøtt til middag kan en høne eller han slaktes. Da blir alt brukbart kjøtt brukt til matlaging.

Geitene har et eget geitehus nedenfor barnehjemmet, men er ute på beite om dagen. Geitene gir etter hvert flere geiter, kjøttet kan spises og skinnet kan også brukes. Uganderne drikker derimot ikke geitemelk. De mener nemlig at å drikke geitemelk gjør en sta!

Leave a Reply