Poliovaksinering og fotballspilling

Det har vært et utbrudd av polio øst i Uganda. I den forbindelse har Verdens Helse Organisasjon støttet poliovaksinering av barn. Slik vaksinering ble også gjort ved helsesenteret ved Nyenga. 1523 barn ble vaksinert i løpet av kort tid.

Slikt forebyggende arbeid ser vi på som viktig. Mindre sykdom kan gjøre en ellers krevende hverdag lettere. Uten syke barn har mødrene mer tid til å dyrke åkeren sin, vaske klær og lage mat. For ikke å snakke om barnas helse som forbedres.

Vi kan også meddele at inntektene fra helsesenteret har økt siden forrige måned. Dette er gode nyheter! Det betyr nemlig at vi hjelper folk til å bli friske samtidig som vi tjener penger på det. Inntektene kan for eksempel gå til lønning av ansatte, nye medisiner eller utstyr.

For om lag tre uker siden startet Ruth, vår daglige leder, og Robert, vår sosialarbeider,  en ungdomsgruppe med gutter fra 16-års alderen. Nyenga støtter denne gruppen, mot at de gjør arbeid som tjener lokalsamfunnet. Noe av det de har bidratt med er å forbedre veien til helsesenteret samt en annen vei i nabolaget. Nå planlegger de å hjelpe en nabo. Denne naboen er dårlig til fots og bor i et hus som holder på å kollapse. Ungdomsgruppen skal gjøre husets vegger sterkere og reparere taket.

Disse guttene har også dannet et fotballag. Foreløpig spiller de bare vennskapskamper. Dette skaper samhold og det er en gøy aktivitet! Det er også startet opp to nye kvinnegrupper i området. Nå har de også lyst å prøve seg på fotball!

,

Leave a Reply