Byggestart for helsesenteret

Landsbyen vi er en del av, Kabizzi, har kommet med flere billass med steiner (hardcore) som skal brukes som fundament i byggeprosessen. De har hakket på dugnad, og steinen kommer fra egen giver. Tro det eller ei: her er stein verdifullt for det finnes så lite av den. Kabizzi og nabolandsbyen har samlet inn penger fra de fleste husstandene for å bidra med 10.000 lokalt lagede mursteiner. For øvrig kommer de fleste ufaglærte arbeiderne fra nabolaget her. For dem er dette hardt, men godt arbeid som gir inntekt.

Helsestasjonsarbeidet har så vidt startet allerede. Vår nærmeste nabo, Judith på 2 år, fikk en stygg svull på rompen, men familien hadde ikke penger til å dra til sykehuset for behandling. En avtale ble gjort om at vi betalte behandlingen, mot at mor jobbet inn hva det kostet på hjemmet. Sykepleierstudent Maria Skarpås Aannerud, som for tiden arbeider som frivillig på Nyenga ble med, og har fulgt opp nødvendig sårbehandling på terrassen i Anne-huset etterpå. Mor har vasket skittentøy og vært på jordene, og oppfylt sin del av avtalen. Alt tyder på at det vil bli nok å gjøre på senteret!

Vi har hatt møter med byggekomiteen og hatt landsbymøte for å diskutere priser på tjenester og på hvilke måter de som bidrar til å realisere senteret skal få refusjon.

Tanken er også at de som ikke har penger til å betale for medisinsk behandling, kan bidra i form av arbeid på hjemmet slik naboen vår nå har startet med.

Leave a Reply