Den lange ferien er over

Februar er her, og i Uganda startet det nye skoleåret siste uken i januar etter den to måneder lange juleferien. De har nå hatt det som tilsvarer sommerferien i Norge.

I ferien var alle barna på 14 dagers besøk hos sine slektninger. Det er viktig for barna å være sammen med dem slik at de kjenner sine røtter og vet at de har et nettverk den dagen de må forlate barnehjemmet og må klare seg på egenhånd.

Da de kom tilbake til Nyenga fortalte de om hva de hadde opplevd, og om den gode maten de hadde fått i julen. Som hos oss er maten en viktig del av julen, men i Uganda er det ikke vanlig med gaver.

Siste del av ferien var alle tilbake på barnehjemmet. Første og viktigste aktivitet var å sjekke om Jack fruktene var modne. Det var de og noen svære eksemplar på over 20 kg ble fraktet hjem og fordelt søskenlig. Ellers deltok alle i ulikt arbeid som luking i ananasåkeren, hogging av ved, vasking, matlaging i helgene og stell av dyrene. Tid til håndarbeid, fotball og annen lek var det også. Nytt av året er at barna selv tar ansvar for å lage lunsj og middag i helgene. De liker det.

Ungenes eget selskap “Live in peace company” hadde tjent nok penger ved salg av egenproduserte armbånd slik at deres store mål kunne innfris; besøk i dyrehagen i Entebbe. Forventningene var store både til turen og til å se alle dyrene. I dyrehagen hadde vi egen guide som fortalte litt om dyrene vi fikk se. En fantastisk opplevelse for alle.

, ,

Leave a Reply