Ruths vinterbesøk

Daglig leder ved Nyenga Children’s Home, Ruth Ziraba, var i januar på Norgesbesøk. Her skriver hun om sin opplevelse:

IMG_5515

“Jeg har alltid sett frem til Norges-turene mine. Denne gangen var det en helt ny opplevelse som ventet meg. Jeg trodde jeg var forberedt på hvordan vinter kom til å være ut fra det jeg hadde blitt fortalt. Det bildet jeg hadde dannet meg var likevel noe helt annen enn det som møtte meg. Jeg ble heldigvis tatt godt vare på av et snilt vertskap og fikk låne det jeg trengte for å overleve i kulden. Dette ble mitt første møte med snø i løpet av mitt 42 år lange liv. Jeg likte det! Jeg laget en snømann og den siste dagen akte jeg. Vegetasjonen jeg har sett tidligere, med flotte blomster og grønne blader, var nå en skuffelse. Denne gangen var trærne i dvale som om de var døde.

IMG_5572IMG_4443

Formålet med turen min var jobb-relatert. Jeg er fornøyd med de konkrete diskusjonene jeg hadde med styret i Nyenga Stiftelsen og partnere. Jeg fikk ytterligere eksponering for den norske kulturen og arbeidsmetode.

Jeg kommer aldri til å glemme to unge jenter jeg møtte i Stavanger. De hadde samlet inn penger til Nyenga ved skolen sin og leverte dette til meg. Slik resursmobilisering er fantastisk!

IMG_4135

                                                                                                                        – Ruth Ziraba”