Ny giv på helsesenteret

Man kommer nær både gleder og sorger her på Nyenga. Året 2016 har begynt med mange fødsler og noen tragiske dødsfall. To par blant våre ansatte har fått barn i år; Cissy og Patrick fikk en jente og Esther og Fred har fått en gutt (bildet). Steven, som er lærer på New Horizon, har også blitt pappa. Den siste uken ble tre barn født på helsestasjonen på Nyenga. Minstemann kom en måned for tidlig og veide bare 1,5 kg. Til tross for god veiledning og oppfølging av de dyktige nyansatte sykepleierne på helsesenteret døde han. En mor mistet sitt nyfødt barn – et ufattelig tap uansett hvor i verden man kommer fra.

IMG_4042_Babyen til Fred og Esther

Legen vår Bakia sluttet ved nyttår og helsesøster Justine, som har vært her siden vi startet opp, har fått seg ny jobb i staten og sluttet ved utgangen av januar. Å jobbe i staten har mange goder i Uganda. De jobber halvparten av tiden sammenlignet med de private helsestasjonene, tjener det samme og har i tillegg en god pensjonsordning. 18. februar er det valg i Uganda og ytterligere goder er lovet.

På grunn av stor pågang av pasienter har vi nå ansatt to helsesøstre, Fina (Josephine) og Mary, og Scovia som laboratorieassistent. Sammen med «jordfar» Gerald er det et godt team på helsestasjonen, og de er fulle av pågangsmot. De vil øke frekvensen av hjemmebesøk og oppfølging av skoler. Informasjon og opplæring er i fokus. Undertegnede har allerede fått opplæring i å sjekke malaria i blodprøver, interessant. Vi ønsker våre nye medarbeidere lykke til!

–  Anne Grete