Live in Peace Company etablert!

Å sitte på trappen en kveldsstund i solnedgangen er den perfekte rammen for gode samtaler. En dag i begynnelsen av juni satt de fleste av barna der sammen med Florence, som er “mamma” og leder for barnehjemsenheten. Barna viste oss gjester armbånd de hadde laget ved hjelp av fiskegarn i sterke farger og fletteteknikker. Armbåndene var flotte, barna var ivrige og stolte over det de hadde laget. Den ene tanken tok den andre, og vips var en liten bedrift etablert der på trappen, blant barna. Florence er general manager, og navnet på selskapet kom som et benkeforslag: Live in Peace Company. Jeg og andre som kommer på besøk kjøper det som er laget, bl.a. for videre salg i Norge til inntekt for hele Nyengas arbeid. Barna har som første mål å tjene nok på bedriften sin til å reise på dagstur til dyreparken i Entebbe.

Noen dager seinere ble bedriften behørig lansert. Vi hadde laget kake, banner, blåst opp ballonger og invitert gjester til den store åpningen. Produktene ble presentert og beundret. De første salgene fant også sted, og kunden fikk kvittering med eget stempel fra bedriften. Ikke noe tull! Anne Grete var også innom denne dagen, og hun hadde bursdag et par dager seinere. Live In Peace Company ble en gave til henne – et tiltak i hennes ånd!

Måtte bedriften blomstre! Armbåndene er å få kjøpt her nå. Jeg hadde med meg 92 stykker hjem denne gangen. Fortsetter arbeiderne å være like ivrige i produksjonen, blir det nok til alle!

God sommer ønsker Anne-Mette

,

Leave a Reply