(Norwegian) Prinsesse Pauline av Buganda på besøk på Nyenga

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prinsesse Pauline Nassolo, som arbeider som privatsekretær for presidenten, var i februar på besøk på Nyenga. Hun kommer til Norge og til Bergen i midten i mai.

Besøket var bl.a. en del av hennes forberedelse til turen. Stiftelsen Nyenga og 3 andre stiftelser/tiltak med tilknytning til Bergen og som arbeider med grasrot utviklingsprosjekter for kvinner og barn i Uganda, vil være hennes vertskap i byen den 15. og og 16. mai før turen går videre til 17.mai-feiring på Voss. Nærmere informasjon om programmet for besøket vil bli lagt ut siden.

Prinsessen er utdannet sykepleier og jordmor, og har lang erfaring innen yrket sitt både som ansatt og som frivillig bidrager etter hun ble pensjonert. Hun virket real, jordnær og opptatt av kvinner og barns beste. Ivan på Nyenga hadde feber pga begynnende malariautbrudd mens hun var hos oss, og da var hun straks inne i sykepleierrollen. Hun gav uttrykk for å like det hun så og hørte om arbeidet vårt. Det er jo alltid kjekt å høre, og her hvor byråkratiet er uberegnelig og vilkårlig kan det umulig være en ulempe å være kjent og anerkjent høyt oppe i det politiske systemet.

Stusset du over navnet Buganda? Buganda er det største av 8 kongedømmer i Uganda, og omfatter både Kampala og Nyenga-området. ”Kongen” kalles kabaka og har en del formell og uformell myndighet, bl.a. gjennom å eie mye land. Språket det i hovedsak snakkes, heter luganda.

, ,

Leave a Reply